Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2017

H μιμική στο κουκλοθέατρο


Η μιμική στο κουκλοθέατρο
Εργαστήρι εμψύχωσης κούκλας και σωματικού θεάτρου

Το εργαστήρι αυτό θα επικεντρωθεί σε δύο βασικούς παράγοντες μιας κουκλοθεατρικής δημιουργίας:
Tο έμψυχο ον (κουκλοπαίκτης)
Το άψυχο αντικείμενο (κούκλα)

Δανειζόμενοι τεχνικές από το κουκλο-σωματικο-χοροθέατρο οι δύο αυτοί συνεργάτες θα αφηγηθούν, θα εκφράσουν συναισθήματα, θα συνδιαλλαγούν και θα επικοινωνήσουν με το κοινό εν απουσία κειμένου.
Ομαδικά παιχνίδια, ασκήσεις και αυτοσχεδιασμοί θα μας βοηθήσουν να προσεγγίσουμε τον στόχο μας και να παίξουμε με την φαντασία ενός παιδιού και την γνώση του ενήλικα.
Η τεχνική (ρυθμός, αναπνοή,διαφορετικές ποιότητες κίνησης) θα προσπαθήσουμε να συνυπάρξουν με τον αυθορμητισμό και την παιχνιδιάρικη διάθεση.
Κούκλες θα γίνουν τα χρηστικά ή λιγότερο χρηστικά ή και άχρηστα αντικείμενα, το σώμα μας ή μέρη του σώματός μας και από όλους τους πιθανούς συνδιασμούς των παραπάνω
Κουκλοπαίχτες, φυσικά, θα γίνουν όλοι οι συμμετέχοντες κατά την διάρκεια του εργαστηρίου και ελπίζουμε να τους εμπνεύσουμε να συνεχίσουν και μετά την λήξη του.

Στο δεύτερο μέρος , όσοι συνεχίσουν, θα στήσουν μια ολιγόλεπτη παράσταση-σπουδή είτε μόνοι τους είτε σε συνεργασία με άλλους πάνω σε δική τους ιδέα που θα έχουν επεξεργαστεί στο μεσοδιάστημα των δύο συναντήσεων.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε όσους έχουν οποιαδήποτε σχέση, ερασιτεχνικά ή επαγγελματικά, με το θέατρο, χορό κλπ, σε εκπαιδευτικούς αλλά και σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν μια πρώτη εμπειρία στον χώρο του κουκλοθεάτρου σε συνδιασμό με το σωματικό θέατρο

Διάρκεια : Δύο Σαββατοκύριακα από 10 ώρες έκαστο που μοιράζεται ως εξής:
Σάββατο 11.00π.μ.- 4.00μ.μ
Κυριακή 11.00π.μ.-4.00μ.μ.

1ος κύκλος: 18 -19 Νοεμβρίου 2017

2ος κύκλος: Η ημερομηνία θα οριστεί κατόπιν συννενόησης με τους συμμετέχοντες

Κόστος: Για τον πρώτο κύκλο 60 ευρώ και για τους δύο 100 ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες και για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε μέσω email στο antamapantahou@gmail.com και μέσω τηλεφώνου στο 6932274209 - 08

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου