ΑΝΤΑΜΑΠΑΝΤΑΧΟΥ

ΘΕΑΤΡΟ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑΣ ΑΝΤΑΜΑΠΑΝΤΑΧΟΥ
ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Το εργαστήρι κατασκευής και θεάτρου μαριονέτας ΑΝΤΑΜΑΠΑΝΤΑΧΟΥ δημιουργήθηκε τo1992  από τον Νίκο Τόμπρο και την Ελένη Παναγιώτου στα Βασιλικά της Β. Εύβοιας.
Ξεκίνησε με κατασκευή θεατρικής και διακοσμητικής κούκλας παίρνοντας μέρος σε εμπορικές και καλλιτεχνικές εκθέσεις .
 Από το 1996 δίνει παραστάσεις στον δρόμο, σε θέατρα, σχολεία, εκδηλώσεις δήμων και διεθνή φεστιβάλ στην Ελλάδα, Ευρώπη (Γαλλία,Πορτογαλία,Σερβία,Ιταλία,Τενερίφη και Κύπρο),Τουρκία,Ν.Αφρική και Ν.Κορέα.
 Ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τον συνδυασμό του θεάτρου κούκλας με άλλες τέχνες και σε αυτή τη κατεύθυνση έχει συνεργαστεί με Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες από τον χώρο του θεάτρου , της μουσικής και του τσίρκου .
 Έχει κάνει εργαστήρια κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας για παιδιά και ενήλικες σε δήμους,σχολεία, διεθνή φεστιβάλ,με την Δ/νση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και την Ν.Ε.Λ.Ε. Διοργάνωσε επί 3 συνεχή έτη (1999-2001) 2ήμερες συναντήσεις κουκλοθέατρου και Καραγκιόζη και τα καλοκαίρια του 2007 και 2008 "Φεστιβάλ κουκλοθεάτρου " στα Βασιλικά .
 Η πρώτη εμφάνιση της ομάδας σε θεατρική σκηνή της Αθήνας ξεκίνησε με την παράσταση "Ακροβασίες "το 2007 στο εργαστήρι Μαιρηβή και ακολούθησαν "Ο Γαργαληστής"το 2008-9 , "Tης μουσικής τα νήματα" 2009-2010 στο Θέατρο ΕπιΚολονώ και τέλος "Το αγόρι με τα μαγικά δάκτυλα"για δύο συνεχείς χρονιές 2010-12 στο Θέατρο ΠΚ
 Το 2011 έστησε κουκλο-θεατρικό εργαστήρι στην Αθήνα το οποίο λειτούργησε με τις παρακάτω δραστηριότητες:
 α.Εργαστήρια κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας για ενήλικες
 β.Κουκλοθεατρικά σεμινάρια για εκπαιδευτικούς και επιμορφωτές
 γ.Σεμινάρια αφήγησης παραμυθιού, υποκριτικής, κλόουν, κινηματογράφου και animation από έμπειρους εκπαιδευτές
 Βασικό μέλημα της ομάδας είναι η διαρκής εκπαίδευσή της
 Ο Νίκος Τόμπρος εκτός από την πορεία του ως κουκλοπαίχτης-κουκλοποιός, σπούδασε σωματικό θέατρο και παρακολούθησε σεμινάρια υποκριτικής,χορού ,κλόουν και σύγρονου θεάτρου σκιών.
Η Ελένη Παναγιώτου σπούδασε κοινωνική λετουργός και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σχετικά με εμψύχωση αντικειμένων,θεατρικό φωτισμό ,ζωγραφικής και stop motion animation .
 H νέα συνεργάτης της ομάδας, Ελένη Γιαννακοπούλου, είναι νηπιαγωγός, εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού, έχει σπουδάσει μουσική και σωματικό θέατρο και είναι διερμηνέας νοηματικής γλώσσας.

www.antamapantahou.gr