ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ
Σύντομο Εργαστήριο Κατασκευής

 Κουκλο-Καλικαντζάρων 

ΜΑΡΟΤ

Θα κατασκευαστεί κούκλα που παίζεται με κοντάρι (μαρότ) .Το κύριο βάρος του εργαστηρίου θα δοθεί στην κατασκευή με απλά υλικά δίνοντας βασικές αρχές εμψύχωσης κούκλας- μαροτ .

Απευθύνεται σε όσους θέλουν να αποκτήσουν έναν Καλικάντζαρο για την ομάδα τους, την τάξη τους ή μόνο για παρέα τους 

Οι ασκήσεις και οι πληροφορίες που θα δοθούν θα έχουν ως δεδομένο ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για παιδαγωγικούς σκοπούς όπου τα παιδιά διασκεδάζοντας θα μπορούν να αναπτύξουν δεξιότητες και θα μάθουν να συνεργάζονται και να λειτουργούν σαν ομάδα.

Σύνολο ωρών: 10
Κόστος: 60 ευρώ


1-2 Δεκεμβρίου 2018
Σάββατο 5-8μ.μ. και Κυριακή 10πμ - 6μ.μ.
 (με μια ώρα διάλειμμα)

Yπεύθυνη εργαστηρίου: Eλένη Παναγιώτου
Πληροφορίες-δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ: 6932274208


Η μιμική στο κουκλοθέατρο

Εργαστήρι εμψύχωσης κούκλας και σωματικού θεάτρουΤο εργαστήρι αυτό θα επικεντρωθεί σε δύο βασικούς παράγοντες μιας κουκλοθεατρικής δημιουργίας:

Tο έμψυχο ον (κουκλοπαίκτης)

Το άμψυχο αντικείμενο (κούκλα)Δανειζόμενοι τεχνικές από το κουκλο-σωματικο-χοροθέατρο οι δύο αυτοί συνεργάτες θα αφηγηθούν, θα εκφράσουν συναισθήματα, θα συνδιαλλαγούν και θα επικοινωνήσουν με το κοινό εν απουσία κειμένου.

Ομαδικά παιχνίδια, ασκήσεις και αυτοσχεδιασμοί θα μας βοηθήσουν να προσεγγίσουμε τον στόχο μας και να παίξουμε με την φαντασία ενός παιδιού και την γνώση του ενήλικα.

Η τεχνική (ρυθμός, αναπνοή,διαφορετικές ποιότητες κίνησης) θα προσπαθήσουμε να συνυπάρξουν με τον αυθορμητισμό και την παιχνιδιάρικη διάθεση.

Κούκλες θα γίνουν τα χρηστικά ή λιγότερο χρηστικά ή και άχρηστα αντικείμενα, το σώμα μας ή μέρη του σώματός μας και από όλους τους πιθανούς συνδιασμούς των παραπάνω

Κουκλοπαίχτες, φυσικά, θα γίνουν όλοι οι συμμετέχοντες κατά την διάρκεια του εργαστηρίου και ελπίζουμε να τους εμπνεύσουμε να συνεχίσουν και μετά την λήξη του.Στο δεύτερο μέρος , όσοι συνεχίσουν, θα στήσουν μια ολιγόλεπτη παράσταση-σπουδή είτε μόνοι τους είτε σε συνεργασία με άλλους πάνω σε δική τους ιδέα που θα έχουν επεξεργαστεί στο μεσοδιάστημα των δύο συναντήσεων.Το εργαστήριο απευθύνεται σε όσους έχουν οποιαδήποτε σχέση, ερασιτεχνικά ή επαγγελματικά, με το θέατρο, χορό κλπ, σε εκπαιδευτικούς αλλά και σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν μια πρώτη εμπειρία στον χώρο του κουκλοθεάτρου σε συνδιασμό με το σωματικό θέατροΔιάρκεια : Δύο Σαββατοκύριακα από 10 ώρες έκαστο που μοιράζεται ως εξής:

Σάββατο 11.00π.μ.- 4.00μ.μ

Κυριακή 11.00π.μ.-4.00μ.μ.1ος κύκλος: 18 -19 Νοεμβρίου 20172ος κύκλος: Η ημερομηνία θα οριστεί κατόπιν συννενόησης με τους συμμετέχοντεςΚόστος: Για τον πρώτο κύκλο 60 ευρώ και για τους δύο 100 ευρώ.Για περισσότερες πληροφορίες και για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε μέσω email στο antamapantahou@gmail.com και μέσω τηλεφώνου στο 6932274209 - 08
ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΚΟΥΚΛΑΣ

από το θέατρο μαριονέτας ΑΝΤΑΜΑΠΑΝΤΑΧΟΥ

1ος κύκλος :Εργαστήριο κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας μαρότ

Θα κατασκευαστεί κούκλα που παίζεται με κοντάρι (μαρότ) .

Το κύριο βάρος του εργαστηρίου θα δοθεί στην εμψύχωση και με αφορμή και μέσο την κούκλα , στην ομαδική δουλειά και συνεργασία των συμμετεχόντων.

Θα ερευνηθεί ο χαρακτήρας της κάθε κούκλας που κατασκευάσαμε, πώς μπορεί να εκφράσει συναισθήματα και πώς μέσα από ομαδικά παιχνίδια μπορεί να λειτουργήσει ως μέρος ενός συνόλου όπου η μονάδα είναι εξίσου σημαντική με την ομάδα. Θα γίνουν αυτοσχεδιασμοί ανά ζευγάρια και ομαδικά.
Οι ασκήσεις και οι πληροφορίες που θα δοθούν θα έχουν ως δεδομένο ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για παιδαγωγικούς σκοπούς όπου τα παιδιά διασκεδάζοντας θα μπορούν να αναπτύξουν δεξιότητες και θα μάθουν να συνεργάζονται και να λειτουργούν σαν ομάδα.


Διάρκεια : 16ώρες / Τα πρωινά των Σάββατων 2, 9, 16 και 23 Δεκεμβρίου /11.00π.μ.-3.00μ.μ

.
Κόστος : 100 ευρώ (συμπεριλαμβάνοντε τα υλικά εργαστηρίου) 

Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής : Eλένη Παναγιώτου τηλ: 6932274208 και antamapantahou@gmail.comΠΟΛΛΟΙ-χώρος-ΑΝΤΑΜΑ, Κρέοντος 110, Σεπόλια (πλησίον στάση μετρό Σεπόλια)ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ    ΕΔΩ